TRÄNING & GAMLA KARTOR
Som träning inför SM-tävlingarna erbjuder Umeå OK fyra träningspaket i SM-liknande terräng. Alla banor i träningspaketen är lagda av SM-banläggarna.

Träningspaketen kommer att vara tillgängliga för träning från det att snön släppt sitt grepp om markerna fram till och med den 2 september, strax före SM-tävlingarna.

Fin träning, vi är väldigt nöjda
Flera klubbar har redan tagit chansen att SM-träna i Umeå. Så här tyckte två av dem:

– Det blev ett mycket lyckat läger, med mycket bra träningar (bra övningar, bra terräng och rolig orientering) och även ganska bra väder. Tack för hjälpen....
Kent Bergman, OK Ravinen

– Jag vill tacka för bra och välordnade träningar. Vi är väldigt nöjda!
Tina Eriksson, Järfälla OK

Boende
Umeå OK har tecknat avtal med First Camp angående boendet vid nyttjandet av de träningspaket som erbjuds. Här kan du läsa mer om villkoren.
OBS! Ange "SM-träning 2010" vid bokning.

Kontakta Tjelvar Otterbjörk, Umeå OK, för mer information, använd e-post eller ring tel 0706-171730.

PAKET 1
Skravelsjöberget, inte långt från Klabböle i den terräng där sista etappen avgjordes när O-ringen gick i Västerbotten 1997. Området gränsar till SM-området.
Träningen som erbjuds kommer att vara inriktad på stafetträning med gafflade banor.

Klicka på kartan för att se ett större kartklipp.

PAKET 2
Hamptjärnsberget strax norr om Umeå på andra sidan älven. Kartan ritad av Pär Norén som också är en av SM-kartritarna. Träningen som erbjuds kommer att bjuda på banor av medeldistanskaraktär.

Klicka på kartan för att se ett större kartklipp.


PAKET 3

Tavelsjöberget - södra, i den terräng där ultralång-SM avgjordes 2005. Har man tur med vädret kan man från berget se ända till Holmön i Bottenviken. Kartan är ritad av Pär Norén.

Träningen kommer att bestå av två medeldistansbanor som kan förkortas efter önskemål. Båda banorna har samma mål – den ena banan körs med varvning vid målet.

Klicka på kartan för att se ett större kartklipp.

PAKET 4
Tavelsjöberget - norra, också samma karta och terräng som vid ultralång-SM 2005. Träningen i det här paketet kommer att bestå av banor och sträckningar av långdistanskaraktär med en del vägvalsmöjligheter.

Klicka på kartan för att se ett större kartklipp.

Kartor med tryckta banor
Priset per karta med tryckta banor, angivelser, plastficka samt skriftlig information och instruktion om träningen blir 50 kr.

TÄVLINGAR ATT TRÄNA PÅ
Inför SM rekommenderar vi också att prova på att tävla i SM-liknande terräng i samband med att man kommer och tränar på våra träningspaket. I första hand rekommenderar vi tävlingarna i Örnsköldsvik (Hägglunds IoFK och Skogslöparna) 29-30 maj, samt Västerbottens 3-dagars (Umedalens IF och IFK Umeå) 4-6 juni.

Gamla kartor
Gamla kartor över det avlysta området för SM-tävlingarna kan beställas från Tjelvar Otterbjörk, tjelvar@telia.com. Priset för de två kartorna inklusive porto är 60 kr.

 
MEDELDISTANS
Inbjudan
PM, medeldistans
Startlistor, kvalet
Startlistor, finalen
Resultat, kvalet
Resultat, finalen

STAFETT
Inbjudan
PM, stafett-SM
Startlistor, stafett-SM
Resultat, stafett-SM

BRA ATT VETA
Organisation

Direktsändning
Avlyst område
Träningsmöjligheter
Bokningar
Det händer i Umeå
Pjöller
Historia & historier

ÖVRIGT
Pressinformation

Sponsorer